Cocktails voor elke gelegenheid
De lekkerste cocktails op een rij. En de bereiding ervan is helemaal niet moeilijk. Sommige drankjes zijn geschikt voor als er op een feestje getoast moet worden, andere zijn heerlijk op het terras als de zon schijnt. Of om ’s winters in huis een zomerse sfeer te creëren. Garneren komt vaak voor bij de bereiding van cocktails. Garneer nooit overdadig, en serveer cocktails uit een longdrinkglas altijd met een roerstokje. Cocktails maken is een kunst op zich en kent tal van handige weetjes en trucs.
Inhoud
Shaken, blenden, roeren en zeven
Bij elk cocktailrecept staat de bereiding duidelijk beschreven. Shaken wil zeggen dat u de
ingrediënten mengt met sterke drank. Bij de bereiding van de drankjes wijst alles zich vanzelf. Alle begrippen worden helder uitgelegd.
Bron: Skeeze, Pixabay Garneren
Het garneren van een cocktail kenmerkt zich door eenvoud. Wie overdadig garneert, maakt het de gasten moeilijk. Ze kunnen dan – in het ergste geval – niet meer met de lippen bij de rand van het glas komen. Gewoon een kers, een
citroenschijfje, een aardbei... het doet wonderen. Voeg er een roerstokje of een rietje aan toe.
Suikerrandje of zoutlaagje?
Wrijf de rand van het cocktailglas in met een beetje likeur en breng wat poedersuiker of zout aan. Het zorgt voor mooie kleureffecten. Zo zijn er tal van trucjes en leukigheidjes om de cocktails op te vrolijken, afhankelijk van het
feestje dat u geeft of bij elke andere gelegenheid waarbij u cocktails serveert.
Perfecte cocktails
Welke cocktails u ook maakt, van klassieke drankjes tot de meer moderne creaties, met de juiste
technieken, tips en enige creativiteit zult u als gastvrouw of -heer altijd goede sier maken met uw cocktails. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle noodzakelijke weetjes en handigheidjes voor het maken van perfecte mixdrankjes.
Drinkglazen
Cocktailglazen zijn er in alle soorten en maten, van het klassieke whiskyglas tot de strak taps toelopende glazen voor aparte drankjes. Gebruik highballglazen alleen als u longdrinks maakt die verkoeling brengen, zoals een whisky-cola of een gin-tonic.